Reduser kostnadene dine

Når vinterkulden trenger på, vil nok mange varme opp huset sitt og forsøke å gjøre det på billigst mulig måte. Men det er også viktig å holde på den varmen som blir produsert, så slipper ovnene eller varmepumpene å produsere mer varme enn nødvendig.

Da gjelder det først og fremst å ha et godt isolert hus, og det har de fleste moderne boliger. Solide vinduer er også svært viktig, siden dårlige vinduer kan sørge for et stort varmetap. Alle dørene bør også være godt isolerte, siden du ofte kan kjenne en kald luftstrøm ved dårlig isolerte dører. Til middagslaging brukes vanligvis en komfyr, men det finnes mange måter å varme opp vann eller mat på som sparer deg for strømbruk. Vannkokere bruker mye mindre strøm enn en komfyr, og bruk for all del lokk når du koker opp vann, slik at varmen ikke slipper så lett ut fra kjelen.

Små hverdagstips

TørketromlerVi mennesker trenger lys i hverdagen, men det kan være lurt alltid å slukke lysene i rom der ingen oppholder seg. La heller ikke panelovnene stå på auto, siden de da kan slå seg på automatisk hvis noen åpner vinduene for en liten stund. Tørketromler bruker mye strøm og sliter ut klærne fortere også, så heng dem gjerne opp ute eller inne på badet hvis det er plass. Klærne lukter også bedre når de blir tørket på denne måten. Stekovnen skal som kjent ikke brukes til oppvarming, men etter bruk kan du med fordel la luken stå åpen, siden det allerede er varmt der. Dette blir omtrent gratis oppvarming og utgjør ingen fare for brann hvis stekovnen er slått av. Vær også oppmerksom på standby-modus på mange elektriske apparater. De bruker da fortsatt strøm, siden du ofte ser en liten lampe som indikerer standby. Slå disse apparatene helt av når de ikke brukes.